Main content

OZP Makelaars en de strijd tegen het CORONA VIRUS

Wat moet u weten over onze (aangepaste) dienstverlening?

nieuws: 17/03/2020 om 13:15 uur

Het corona-virus heeft inmiddels een grote invloed op ons dagelijks leven, dus ook op onze dienstverlening. De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat centraal en daarom hebben we een aantal maatregelen genomen om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan.

Corona

ALGEMEEN
We zullen te allen tijden de richtlijnen van het RIVM volgen. Wij zullen daarom onder andere geen handen geven en gepaste afstand bewaren. Onze klanten blijven we bijstaan met raad en daad, waarbij onze voorkeur uitgaat naar telefonisch overleg.

Ons kantoor zal tot nader order NIET opengesteld zijn voor bezoekers. Ons kantoor is alleen te bezoeken op afspraak. Het kan zijn dat de wachttijd aan de telefoon wat langer is dan dat u van ons gewend bent, of dat we minder snel reageren op mail of whatsapp-berichten. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

BEZICHTIGINGEN
Een-op-een bezichtigingen vinden gewoon doorgang. Indien verkopers tijdelijk geen bezichtigingen willen, dan respecteren wij dat natuurlijk. Mochten er gezinsleden ziek zijn, dan willen wij u vragen om dit aan ons door te geven. Wij adviseren dan om (tijdelijk) geen afspraken te laten plaatsvinden en vragen we toestemming om dit vervolgens ook aan de kijkers te communiceren. Wij verzoeken verkopers om niet aanwezig te zijn tijdens bezichtigingen tenzij het niet anders kan.

Zolang wij zelf daartoe in staat zijn (lees: niet verkouden of erger) zullen wij bezichtigingen gewoon laten doorgaan. We zullen aan de kijkers bij het maken van de afspraak vragen of zij ziekteverschijnselen ervaren. In dat laatste geval willen wij vragen om de afspraak NIET door te laten gaan. Constateren wij dat een kijker tijdens een bezichtiging duidelijk niet fit is, dan breken wij de afspraak voortijdig af. Wij vragen kijkers om met maximaal twee personen (plus hun eventuele aankoopmakelaar) te komen kijken en kinderen, vrienden, vaders en moeders, enz. niet mee te nemen. Desgewenst kunnen we verkopers vooraf vragen of zij willen toestaan dat er via WhatsApp/Facetime een verbinding wordt gemaakt met het thuisfront (géén video-opname in verband met AVG). Natuurlijk mag u voorafgaand en na afloop van de bezichtiging uw handen wassen indien u dat wenst, dat doen wij uiteraard ook!

TAXATIES
Taxatieopdrachten kunnen wij gewoon aannemen. Wij vragen de eigenaar/bewoner om de deur voor ons te openen en ons alleen een opname van de woning te laten doen. Vervolgens zullen wij het rapport op kantoor verder uitwerken en eventueel telefonisch contact hebben bij verdere vragen of onduidelijkheden.

VERKOOPGESPREKKEN
Ook verkoopgesprekken kunnen gewoon worden ingepland.. Wij vragen onze klanten om ons alleen uit te nodigen wanneer u geen ziekteverschijnselen aanvaart. Wij komen een opname bij u thuis doen en zullen ons advies dan verder op kantoor uitwerken en aan u mailen. Daarna plannen we graag een vervolggesprek of telefonisch overleg.

NOTARIËLE OVERDRACHT / VOORINSPECTIE
Voor zover bekend gaan geplande transporten bij de notaris gewoon door. Mocht dit veranderen, dan laten we dit natuurlijk meteen weten aan de betrokken partijen. Op verzoek van verschillende notariskantoren zullen we tijdelijk niet meegaan naar de overdracht, maar vanzelfsprekend checken we alle documenten vooraf. Bij de voorinspectie zijn we wél gewoon aanwezig en zullen we de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Met deze maatregelen trachten we de juiste balans te vinden tussen het zo goed mogelijk beschermen van onze klanten en medewerkers en het continueren van onze dienstverlening. Het kan zijn dat vanuit het RIVM of onze brancheorganisatie NVM nadere regels en/of adviezen volgen, wij zullen u daar uiteraard van op de hoogte brengen. Vooralsnog gelden deze maatregelen tot en met 6 april 2020.

Hartelijk dank voor uw begrip, mochten er vragen of opmerkingen zijn over dit bericht, dan vernemen wij dat graag.